5 טכניקות נאום מוצלחות של ברק אובמה
הנשיא אובמה הפך לאחד הנואמים הטובים ביותר בזמננו. ניתן לומר מבלי להגזים, שכישוריו כנואם בציבור, יותר מהכל, הפכו אותו לנשיא ארצות הברית ולאחד האנשים החזקים בעולם.
אוקטובר 2020, סבב העימותים הטלוויזיוניים בין טראמפ לביידן
בבחירות בארה"ב.
זה הזמן לחזור לטכניקות שעבדו
עבור הנשיא האמריקאי הקודם,
שנחשב על הבמה כרוק-סטאר.
ההתחלה של אובמה היתה קשה.
הוא עצמו סיפר על
אימת הקהל שאחזה בו,
אבל עם הזמן ההופעה שלו השתפרה פלאים,
ואז רבים החלו לומר:
"וואו, כישרון מולד לדיבור מול קהל".
הם לא ידעו שגם אצלו ההתחלה היתה מלאת חששות.
עם הזמן הוא צלח הכל והפך לדובר מלא בטחון. "למעשה לא יכולתי לעשות את זה טוב עד שהתחלתי במירוץ לנשיאות", סיפר במהלך הקמפיין שלו ב-2008.
הנשיא אובמה הפך לאחד הנואמים הטובים ביותר בזמננו. ניתן לומר מבלי להגזים, שכישוריו כנואם בציבור, יותר מהכל, הפכו אותו לנשיא ארצות הברית ולאחד האנשים החזקים בעולם.
אבל איך הוא עשה את זה?
הנה 5 טיפים לדיבור מול קהל ומצלמה שאנחנו יכולים לקחת מאובמה:
הטכניקה הראשונה: השתמשו בסיפור.
כמעט כל נאומיו כוללים סיפור, ולעתים קרובות כבר בהתחלה. סיפור הוא כלי חזק במיוחד, ואם הוא מסופר היטב, הקהל מבין את המצב, חש רגש וחולק את התקווה של הדובר הראשי. בשנת 2004 בכנס של הדמוקרטים סיפר אובמה את סיפור הוריו, אמריקה ו"החוצפה שלו לקוות". כשנלחם בנושא ההגירה, הוא סיפר את סיפורו של מהגר אמריקני. כשנלחם על שליטה בנשק, השתמש בסיפורים אחרונים על אלימות באקדח. סיפור יוצר רגשות. זה גורם לנו לצחוק ולבכות. זה מניע אותנו לפעול. סיפור הוא בלתי נשכח.
הטכניקה השניה: דברו לקהל כמו לחבר שלכם.
אובמה מסתכל עלינו בעיניים, כאילו הוא רוצה לדבר עם כל אחד מאיתנו, אפילו דרך מסך הטלוויזיה. הוא לא צועק. הוא לא מדבר אלינו בצורה מתנשאת. הוא משתמש בקשר עין, כמו שהוא מדבר עם אדם שהוא מכבד. זה טיפ פנטסטי לחיבור לקהל, וגם דרך נהדרת להפחית את פחד הבמה. הסתכלו על אדם בקהל והעמידו פנים שאתם מדברים בדיוק עם אותו אדם, כאילו הוא החבר הכי טוב שלכם. אתם יכולים לעבור מאדם אחד לשני לאחר משפט או שניים.
הטכניקה השלישית: שימוש בקול באופן טבעי.
אובמה משנה את הטון, העוצמה והמהירות שלו בצורה טבעית. הוא עוצר לרגע כדי להדגיש נקודה. כשאנשים טובים בזה, הכל נראה טבעי, אבל רוב האנשים צריכים להתאמן כדי לפתח את המיומנות הזו. הטכניקה הרביעית: הראו שאתם אמיתיים. אובמה משתף במצבו האישי, הוא דיבר על עברו ועל משפחתו באותנטיות שנותנת תחושה אמיתית. רואים תשוקה, רגשות והומור שמתפשטים דרך פניו ושפת גופו. הוא נראה כמו אדם אמיתי ואנושי. הוא מושך את סיפורו אל המסר הפוליטי, אל האידיאולוגיה האמריקאית. הוא משתמש בשפה משותפת ומתחבר לאנשים. הוא לא חושש להזיל דמעה מדי פעם, ובכך הופך להיות אמין וחביב באופן מיידי.
הטכניקה החמישית: הוא מופיע כנשיאותי ומכובד.
בזמן שהוא מגלה רגשות, הוא נשאר רגוע, רציונאלי ומכובד. הוא לא אומר דברים איומים לעיתונאיות או מכנה את יריבו בשמות גנאי כמו דונלד טראמפ. הוא לא שוטח מצע אידאולוגי באריכות ובמונוטוניות כמו ג'ו ביידן, הוא לא עולה לאוקטבות מבהילות כמו הילארי קלינטון. הוא פשוט מספר את סיפורו, מעמיד את דבריו ומסיים את טיעונו באופן רציונלי, רגוע ובכבוד.