10 כללים להופעה מול מצלמה
וידאו הפך להיות הדבר הגדול הבא במיתוג אישי – קטעי וידאו קצרים שנועדו ללכוד את הסיפור העיסקי שלכם ולחלוק אותו עם העולם. די להסתכל על ההצלחה והפופולריות של יישומים שיווקיים בווידאו, שמסייעים לבעלי עסקים להגיע אל הפוטנציאל שלהם. אספנו כאן לכבודכם טיפים חשובים במיתוג אישי ובהופעה מול קהל ומצלמה, שיסייעו לכם להעביר מסר אישי-שיווקי ולהקפיץ את הערך המקצועי שלכם.
קבלו 10 טיפים להופעה מול מצלמה:
איך אנחנו נראים
1. בגדים? חשוב שתרגישו טוב עם עצמכם
השתעשעו מעט עם המלתחה שלכם, עד שתהיו בטוחים שהלבוש משקף את האישיות שלכם. בחרו בגדים נוחים שידגישו את האני האמיתי שלכם. אם ההופעה שלכם דורשת מעט יותר רשמיות, חליפה ועניבה או חולצה וחצאית הם פתרון מושלם. הפחיתו תכשיטים עד למינימום. חשוב שתרגישו טוב עם עצמכם – זה המפתח. וזה ייראה.
2. היו זקופים
המצלמה מגזימה בהכל, כי אין שום דבר שיסיח את מבטו של הצופה. אם היציבה שלכם חלשה וכנועה, הצופים יחשבו שאתם חסרי עניין ואנרגיה. הגוף (באמצעות אופן הישיבה או העמידה) חייב להעביר את הדרייב שטמון בכם ואת האינטליגנציה שלכם, מבלי להיות נוקשה ורובוטי. הזדקפו תמיד, בכל עת מול המצלמה, ללא פשרות.
3. צפו מראש בשפת הגוף שלכם
צלמו את עצמכם ובידקו היטב: מה אתם עושים עם הידיים בזמן שאתם מדברים. זהירות! ידיים הן אויב. רבים לא מודעים לעובדה שהם מזיזים את האצבעות בעצבנות במהלך הדיבור, כדי להרגיע את המתח. מצאו מקום טוב ונח לידיים – כך שלא יסיחו את דעתם של הצופים.
4. חייכו עם העיניים
חיוך חם ואמיתי עושה פלאים להופעה כנה ובטוחה. העיניים הן רק חלק מהחיוך, אבל הן עשויות להכתיב אם החיוך אמיתי או כפוי. במקרה הזה, עיניים היוצרות קמטי צד יכולות להיות הדבר הנכון.
איך אנחנו נשמעים
5. השתמשו בקולכם הטבעי
בעוד כמה מאיתנו מודים שהם מתאמנים מול המראה בלבצע את קול קריין החדשות, "ערב טוב ושלום רב לכם, והרי הכותרות", כדאי גם כאן להיות אתם עצמכם ולדבר עם המצלמה כאילו מאחוריה נמצא חברכם הטוב ביותר. לא רק שזה טבעי יותר, זה גם מה שאנשים מצפים. אתם רוצים שהווידאו שלכם ישקף את מי שאתם, לא את יונית לוי או יעקב אילון.
6. תבחרו נכון את המילים
אתם יודעים על מה אתם מדברים. אז התמקדו כיצד לספק את הסחורה. הקצב חשוב. אם אתם ממהרים יתר על המידה, זה עלול לפגום באמינות שלכם. המסר שאתם מספקים הוא כזה: מה שאני אומר לא ממש משנה. בחירת המילים שלי היא המפתח. הטקסט חייב להיות פשוט וברור, בדיקציה נכונה (אימון!). הימנעו משפת רחוב ככל שאתם יכולים. שייקספיר לא כתב "להיות או לא להיות, אחי".
איך אנחנו מתכוננים
7. מצלמה? דמיינו שזו חיית המחמד שלכם
אומרים שהמצלמה שורפת. זה נכון, אבל רק בהתחלה. אל תפחדו מהעדשה – היא לא תנשוך אתכם. רק הביטו במצלמה באותה אהבה שהייתם מעניקים לחיית המחמד שלכם בסוף היום. אל תביטו סביב. את תתנו לעיניים לצעוק "אנחנו עצבניות ומחפשות נואשות את היציאה!". מצמוץ יתר עלול להקרין חוסר בטחון. אל תפחדו לפשל, עבור הפאשלות בראו את עורך הווידאו.
8. זה הזמן לשתות
יובש בפה הוא אויב הדיבור. הוציאו את הצריבה המיותרת מהגרון שלכם עם לגימה של מים. נטילת הפסקת מים יכולה להיות גם דרך להתרחק מן המצלמה ולהרגיע את המתחים. שמרו על השפתיים לחות – אבל עם משהו אחר מאשר הלשון שלכם!
9. בלי דפיקות לב
נדמה לכם שהלמות הלב גוברות על קולכם? אל תתייצבו מול מצלמה כשאתם מתוחים עד הקצה, המתינו מעט. כפות ידיים מזיעות? קושי בנשימה? והקול הזה שאומר: "מה הייתי צריך את זה?!" עשו כל מה שצריך כדי לעזור לכם להירגע – מתיחות, נשימות, שתייה, האזנה למוסיקה, דברו עם חברים, לכו לשירותים או דברו אל עצמכם. שבו מול המצלמה רק כאשר אתם מרגישים רגועים, ואז הכל יהיה טוב יותר. דברו עם המצלמה ותבחינו שאט-אט הבטחון העצמי שלכם עולה, ומכאן, מי יודע לאן זה ייקח אתכם.
10. שכחנו לנשום, נכון?
לא רק שזה חיוני לחיים באופן כללי, אבל נשימה עמוקה ואיכותית משפיעה באופן דרסטי על כושר ההופעה שלנו מול המצלמה. קחו נשימות עמוקות כדי לחיות, והמשיכו לנשום בקלילות כאשר המצלמה מכוונת עליכם. אם אתם מוצאים את עצמכם נושמים או מדברים מהר מדי, הגיע הזמן להפסקה.